Att hitta tillbaka till varandra med hjälp av målning!

Idag spenderades åt att renovera huset en aning då interiören ser lite purken ut. Denna helgen behandlade vi dörrar och väggar med lackfärg!

Ingen rast och ingen ro verkar det som. Expansion i Trollhättan, oroliga döttrar, bristande personlig självkänsla, nu huset som krackelerar... Man har det inte lätt när man har det svårt. :)

Nåja, det är inte så farligt. Jag har ju trots allt tagit lite semester! Det blev ingen under sommaren på grund av mycket slit på jobbet, men nu hoppas jag att jag kan komma att njuta i fulla drag av min nyfunna, temporära frihet.

Skämt åsido. Jag och min man kommenterade i dagarna att huset började se lite tråkigt, eller trött ut, och att något borde kanske göras. Vi kom överens om att penseln skulle ut nu i helgen och nu stod vi hela dagen och penslade på med lackfärg som vi köpte från närmaste Caparolbutik.

Eftersom det handlade om ganska öppna ytor och lite överallt i huset så behövde vi dessvärre förbereda dem för lackfärgen, så när vi väl var på Caparol så blev det till att köpa både häftprimer och målartvätt. Man måste nämligen tvätta ytan och sedan göra den stark och pålitlig för preparation innan man applicerar sin lackfärg.

Personligen tycker jag det kan vara kul att måla och liva upp huset lite med ny färg och ”försäkring”, så det här störde mig inte alls. Dessutom hjälpte målandet mig att komma närmare min underbara man som jag har svårt att ägna mer tid åt när jobbet varit så hektiskt. Det är något särskilt med att återupptäcka sin man! Vi hade jättekul, skämtade och stojade, pratade lite allmänt om livet och kom in på lite djupa områden som man annars undviker under vardagslunken. Det var ovanligt spännande.

Det är faktiskt mitt romantiska tips för idag, haha! Ta chansen och måla huset, lägenheten eller egentligen vad som helst med din man och kom närmare varandra på ett och annat sätt! Ni kommer att tacka mig till slut. :)

26 sep 2015