Början på något nytt!

Som bekant så har jag startat min blogg dels för mig själv, men också för mitt logistikföretags skull. Jag är delchef och har haft ett möte med en mediebyrå i Göteborg som vår ledning tror på. Ett av deras första råd var att starta en blogg för att lättare nå ut till prospekt och skapa en image.

Av olika anledningar så har vi tappat i trafik online. Logistikföretaget har misslyckats med sina satsningar online och vi har haft problem med att konvertera ett eventuellt intresse till intäkter och framtida samarbeten vilket såklart svider. Jag som delchef känner mig väldigt skyldig till att vi misslyckats, så det var därför jag på eget bevåg googlade på mediebyrå Göteborg och skummade igenom listorna efter intressanta, nystartade mediebyråer som passade vår filosofi på företaget.

Jag hittade en speciell kandidat, Market Solutions, som verkade framåt, prisvärda och hungriga efter att bevisa sig själva. Jag lade fram förslaget till ledningen för att få grönt ljus, och efter att ha presenterat dem fick jag idoga jakanden från övriga chefer inom företaget.

Vi kände att vi behövde smida vår image medan järnet var varmt och bjöd snabbt in MS på ett möte där vi kom överens om våra krav, förväntningar och förfrågningar om vad MS som en lokal mediebyrå i Göteborg kunde erbjuda oss som kund. Efter en ganska lång men detaljerad och intressant utläggning kom vi överens om en framtida strategi.

Strategin är kanske inget jag som delchef ska avslöja, men det involverade ett omfattande etablerande av vår image som logistikföretag och tungviktare inom branschen – även om vi flugit under radarn de senaste åren så har vi ändå en hel del muskler och resurser att visa upp. Dessvärre har vi stramat åt vår marknadsföringsbudget av olika orsaker, men det är något som jag funderar på om vi ska ändra inom en snar framtid. Det ligger i och för sig nästan helt hos MS och vad vi anser att de behöver för att hjälpa oss utvecklas.

Vi får se hur det går. Tills vidare får jag korrespondera med grabbarna på byrån och se hur projektet fortskrider.

OBS! Detta blogginlägg skulle varit först av alla, men av någon anledning så dök den inte upp. La upp den igen för kontinuitetens skull. OBS!

16 sep 2015