Bröstförstoring som lösning

Kort efter att jag kommit hem från Trollhättan för att ta lite ledig tid med familjen så ringde min äldsta dotter från Malmö – hon ville genomföra en bröstförstoring. Malmö nästa!

Nej, riktigt så överbeskyddande är jag inte. Vi har diskuterat det över telefon och fått en djupare insikt i respektives syn på bröstförstoring och hur vi förhåller oss till problemet med utseende, självkänsla och dylikt.. Jag kan förklara hur det gick till när ämnet först kom upp.

Min äldsta dotter bor som sagt i Malmö och studerar logistik. Det är något som för övrigt gjorde mig mycket stolt som mor till en fantastiskt skarp dotter. I vilket fall som helst har min dotter Amelia kämpat med självkänslan ett tag och vi har frekventa och långa, förtroliga samtal mellan mor och dotter.

Efter att jag kom hem från Trollhättan och hade huvudet fullt av projekt, planer, statistik, förväntningar och lyckorus så tog det inte lång tid förrän tillvaron kastades om en aning återigen. Amelia hade inte hört av sig på ett tag, vilket var underligt, men nu var det alltså dags igen.

Hon var bestört och gastade om sin kropp och hur hon hade funderat på att skaffa en bröstförstoring i Malmö ett tag nu. Jag lugnade ned henne och undrade vad bakgrunden till denna plötsliga tanke var.

Tydligen hade Amelia gått på en introspektiv resa till sitt inre och funderat väldigt länge, ända sedan tiden i grundskolan, på hennes kropp och om hon skulle kunna göra något för att känna sig mer feminin. Det är inget fel på Amelia så sett, och det sa hon över telefonen också, men det saknades något. En till komponent som hon kände skulle kunna förstärka hennes femininitet och berättiga hennes roll som en kvinna i samhället. Att hon inte kände sig kvinnlig nog hade delvis också med hennes uppväxt att göra, nämnde hon, då vi hade indirekt gjort henne till en ”pojkflicka”. Hon använde det i den bredaste av termer, men jag förstod henne. Logistik kanske inte är ett ”kvinnligt” yrke och ämne. I vilket fall kände Amelia att hon hade ”tappat” sin femininitet på vägen, och hon ville ”återta” den. Jag förstod precis.

Därför var det inte ett långt steg för mig från att gå till lite skeptisk till att föreslå att bröstförstoring i Malmö kanske var rätt metod för att hjälpa min dotter på traven. Jag ser inget ont i det och om det skulle hjälpa hennes identitet och, i förlängning, hennes självkänsla så är jag endast för det.

Med det i åtanke – har ni erfarenhet av bröstförstoring? Malmö, Göteborg, Stockholm spelar ingen roll, jag vill ha så många synpunkter som möjligt.

24 sep 2015