Galen(paella)panna!

Nu är strax vintertid kommen och visst är man återigen stressad. Men efter den härliga söndagsmiddagen på El Toro Bravo har jag beslutat mig – det blir att köpa en paellapanna, illa kvickt!

Söndagsaftonen var helt underbar. Jag och Anders kom varandra närmare, jag fick slappna av, döttrarna var på gott humör och alla kom helt enkelt överens och skrattade gott tillsammans i en lugn takt. Det kändes som att tiden stod stilla ett litet tag, en raritet som jag dessvärre får uppleva relativt sällan. Samtidigt som egentiden är något jag uppoffrat för att komma dit jag kommit, så kan jag givetvis sakna alla lata dagar när allt handlar om mig, Anders, mina döttrar, ja, vår familj överhuvudtaget. Slänga av sig skorna och slänga sig i soffan med en glassbytta och en grym tv-serie? Rena rama orealistiska lyxigheter, tyvärr.

Under middagen på El Toro Bravo smaskade vi på diverse tapasrätter och även efterätter av himlalik textur, men höjdpunkten i mina ögon var paellarätten som jag beställde in. Skaldjuren var otroligt färska, kycklingen mör och fin och riset var top notch.

Helfestligt! Det kände jag när jag hade avslutat min rätt och förnöjt satt och kontemplerade över livet som lyckad affärskvinna, med en härlig familj och ett stimulerande jobb, en afton i Göteborg.

Jag kände att impulsivitet behövs mer i mitt liv, så det tog inte lång tid förrän jag hade föreslagit till Anders att vi borde skaffa oss en paellapanna. ”Det kommer jag aldrig orka laga”, gnällde Anders, men jag försäkrade honom om att jag hade det i mig att kunna servera fantastiska paellarätter fram till våren och sommaren. Om jag nu kommer ihåg det då, vill säga! Haha! :)

Vad är er erfarenhet av paella och paellapannor? Jag har redan kikat in på paellapannor.se, men skulle gärna vilja ha synpunkter, intryck och åsikter! Skriv bara!

21 okt 2015