Hopfällbara elcyklar för jobbet!

Som nämnt i mitt inlägg om nya truckar så skulle jag och min man gå och leta cyklar under helgen. Sagt och gjort – vi letade efter en hopfällbar elcykel och fann den!

Anledningen till varför jag och min man beslutades oss för att kika efter en ny, hopfällbar elcykel till jobbet är för att min man tagit steget för att dra sitt strå till stacken och bidra till en grönare värld – han ska nu pendla till jobbet! För att göra det krävs det att han först åker kollektivt och sedan cyklar resten av vägen, annars tar det för lång tid. Och han är fortfarande lite bekväm av sig, så därför ville han ha en eldriven cykel.

Vi tog ett avbrott i husmålandet igår och kikade på lite cyklar i fysiska cykelbutiker men fann inte riktigt den där perfekta cykeln som hade allt som min man efterfrågade. Han frågade efter en unik och pålitlig design, vissa specifikationer som jag inte orkade sätta mig in i och ett bra pris. Dessvärre gjorde den fysiska rundturen oss besvikna av flera anledningar. Därför satte vi oss imorse och kikade efter en hopfällbar cykel på nätet istället, och då fann vi en perfekt cykelshop just för detta ändamål – monty.se!

Montys cyklar är välkända cyklar från Spanien och har i princip bara fått lovord av internets tyckande att döma och EF-39:an som min man kikade på hade alla krav som han kunde tänkas ha.

Ett av de största problemen var egentligen att konkret hitta en riktigt hopfällbar elcykel, eftersom de flesta verkar antingen vara svåra att ta med sig, eller så går det inte ens att fälla ihop dem. Montys verkar genomgående enkla dock – det hjälper verkligen att det finns videos som går igenom olika funktioner i cykeln och så vidare.

Har ni därute någon erfarenhet av monty.se? Om inte, köp en cykel hos dem! Jag lovar att deras cyklar är av ”top notch”-kvalité!!! :)

27 sep 2015