Introducering till motorcykel

Som ni kanske minns så ville min man, Anders, ha en hopfällbar cykel till jobbet. Nå, nu vill han utöka samlingen med en motorcykel.

Anders har alltid varit en fri själ med många ambitioner och en alldeles särskild lusta för att upptäcka nya, helst våghalsiga, saker. Innan vi träffades var Anders den förste att åka till Österrike och dylikt för att glida nerför Alperna på en snowboard, eller så var han upptagen med att bestiga Yellowstones mördande svåra bergsväggar. Han besteg Kebnekaise för ett tag sedan och har planerat att bestiga Mount Everest, men har inte riktigt haft tid på grund av jobbet.

Nu vill han släcka äventyrstörsten med att ta ett MC-kort. Eftersom han inte vet något om att åka motorcykel så har han funderat på att gå på en introduktionskurs, en så kallad risketta. Jag och Anders satte oss ned av den anledningen vid datorn och började febrilt söka efter saker såsom ”riskettan MC Göteborg”, ”trafikskola riskettan MC Göteborg”, och så vidare.

Vi fann en hel drös med vettiga trafikskolor och det stod egentligen mellan 4-5 olika aktörer innan vi, till slut, bestämdes oss för att satsa på Hisingens Trafikskola i Göteborg. De låg högst upp på de flesta sökresultat gällande att ta körkort av olika slag och gav ifrån sig ett seriöst intryck. Jag var i samtal med ägaren för Hisingens Trafikskola och även han var sympatisk och såg fram emot att ta sig an utmaningen, att utbilda Anders.

Förhoppningsvis blir introduktionen en spännande och lärorik resa för Anders som annars är så rastlös på grund av sitt relativt trista vardagsliv. Man hamnar lätt i en slags alldaglig lunk som domnar av ens kreativa och adrenalinstinna personlighet.

Men som alltid, är det någon annan som har någon erfarenhet av att gå på en introduktionskurs i riskettan? Har någon provat specifikt i Hisingen? Vad är era intryck? Lämna en kommentar här!

28 sep 2015