Nya truckar till jobbet!!!!

I samband med truckutbildningssatsningen och de nya allokerade resurserna till lageravdelningen av vårt företag så bestämde vi oss för att effektivisera själva truckarna – vi köpte in så kallade Automatic Guided Vehicles.

En snilleblixt slog ned i knoppen på mig medan jag skissade på de kommande planerna och den i helgen lanserade truckutbildningen – skulle vi inte kunna öka lönsamheten och produktiviteten på logistikföretaget om vi hade en fullt utvecklad, toppmodern lageravdelning i Trollhättan?

Att flytta resurser till att fullt bygga ut lagerlokalerna på alla avdelningar som vi har skulle givetvis kosta oerhört mycket, men att skapa en slags superlageravdelning i ett färskt område var verkligen nervkittlande.

Som delchef är det svårt att få igenom saker trots att man har en högt uppsatt position, men trots det så har jag fått nästintill fria händer att expandera verksamheten och effektivisera vår infrastruktur och hur vi får fram våra logistiska lösningar till marknaden. Trollhättan är mitt projekt – därför ska det bli ett av Sveriges mest innovativa nav för den logistiska marknaden.

En av dessa åtgärder som jag kände var nödvändiga var att uppgradera hård- och mjukvaran i Trollhättans lageravdelning. Allting ska vara av högsta klass, helst så nytt som möjligt – därför investerades det i att få in så kallade Automatic Guided Vehicles – AGVs – som är laser- och slingstyrda truckar av olika slag som gör lagerhanteringen mycket smidigare. Tidigare truckmodeller har varit aningen förlegade och vissa klagomål har kommit in från anställda sedan innan, så förändringen var ett efterlängtat drag från samtliga.

Tills vidare kommer jag att få planera ytterligare förändringar, då det tar tid, pengar och moral att genomgå strukturella reformer, men jag hoppas att denna omedelbara insats kommer att uppvisa de resultat som vi verkligen, verkligen behöver i detta skedet.

Jag måste dock komma fram som mänsklig nu och säga att jag är rätt så trött efter all denna hektiska planering... Någon som har några planer för helgen? Jag och min man kommer förmodligen leta cyklar :)

Ha det så gott!

23 sep 2015