Studentresa inför nästa år

Tiden går fort när man har roligt. Min näst äldsta dotter, Elsa, ska ta studenten nästa år och vi har redan siktat in oss på en passande studentresa inför nästa år.

Elsa ska ta studenten från naturlinjen i gymnasiet här i Göteborg och ser fram emot att ta nästa steg i hennes liv. Hon är faktiskt lika intresserad som jag är av logistik, och hon hoppas kunna komma in på ett relevant universitet så hon kan vidareutbilda sig. Därför är hennes studentresa väldigt viktig för henne, eftersom hon känner att hon kan ”ta farväl” av sin bekymmersfria ungdom och ta steget in i vuxenlivet. Logistik är ingen barnlek, som jag har berättat för henne, och hon är fullt med på noterna. Men först vill hon yngla av sig!

Så vi letade efter en passande studentresa.

Jag mindes att jag, på min tid, reste till Mallorca när jag tog studenten. Det var en härlig tid. Vänskaper formades (som består än idag, minsann!), kärlek spirade och visst flödade alkoholen. Jag är öppen för sådant. Att bli lite full och galen tillhör ungdomen tycker jag. Sammantaget så var min studentresa riktigt kul, och jag önskar att Elsa ska kunna uppleva samma härliga befrielse som jag gjorde under de två veckor jag var därnere.

Elsa verkade också mycket intresserad av att prova sina vingar i Mallorca och har redan börjat konspirera med sina kompisar om att åka ned dit redan under vintern för att, som de lade fram det, ”testa vattnet” innan den riktiga resan nästa sommar. Elsa är en väldigt klyftig tjej som hänger med bra i plugget, så jag har inget förbehåll mot det beslutet. Inte Anders heller.

För närvarande verkar det luta åt att vi låter GG Resor, alltså Grabbarna Grus, ta hand om Elsas studentresa och med det även alla förberedelser. Det känns tryggt och bra då GG Resor har en stor erfarenhet av att arrangera denna typen av resor för ungdomar.

29 sep 2015