Väggtexter med citat

Var nyligen på besök hos en väninna som jag inte träffat på ett tag. Hon var helt inne på väggtexter. Nu vill jag också ha en egen väggtext att pryda hemmet!

Jag har alltid varit en följare av inspirerande citat och hoppfulla meningar och handlingar. Till och med innan dagens Internet ens var ett koncept så brukade jag samla på visdomsord och andra livsbejakande parafraseringar.

På senare tid har det inte varit ett riktigt prio och i takt med att jag stadgade mig med min underbara man och fick ännu mer ansvar inom logistikföretaget så försvann min törst efter inspirerande ord och dylikt – jag levde ju trots allt det liv jag försökte inspirera mig själv till tidigare!

Min ungdomssyssla vaknade dock till liv när jag i dagarna var och träffade en gammal väninna en sväng. Hon och jag brukade faktiskt ha så kallade scrapbooks där vi samlade fina citat och yttringar och diskutera deras innebörd och dylikt. Därför var det inte så förvånande att se att hennes hem mer eller mindre kryllade av väggtexter om både det ena och det andra.

Nu blev jag därför sugen på att skaffa mig en egen väggtext av något slag – om det ska vara snitsiga oneliners eller hela citat från speciella personer i mitt liv och dylikt är en öppen fråga just nu. Förmodligen blir det enkla slagord som jag sätter upp – huvudsaken är att de ska betyda något för mig och lagt grunden för speciella ögonblick i mitt liv.

Eller varför inte min alldeles egen väggtext så att säga? Jag och mina familjemedlemmar brukade komma med riktigt fundersamma citat ibland. Om jag kör på värdeord och liknande så kan jag påminna mig själv om vad jag kämpar för varje dag.

Nu blir frågan om jag kan installera egna väggtexter på jobbet också. Förmodligen inte. Men jag brukar ju få min vilja igenom, så vi får se :)

1 okt 2015